Roladki z szynki z ziołowym nadzieniem
wstecz
Roladki można z powodzeniem przygotować dzień wcześniej. Idealne przekąska na przyjęcie.
Składniki:
• 6-8 plasterków szynki upieczonej z góralskiej spiżarni
• ok 300 g twarożku
• 2 łyżki majonezu
• pęczek koperku
• pęczek szczypiorku
• pęczek natki pietruszki
• sól i pieprz
Zioła siekamy drobno i mieszamy z serkiem oraz majonezem.
Na folii spożywczej układamy plasterki szynki, tak aby zachodziły na siebie końcówkami.
Na szynce rozsmarowujemy cienką warstwę serka z ziołami.
Zawijamy w rulonik, zamykamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na kilka godzin.
Kroimy na małe kawałki. Przystrajamy świeżymi ziołami.
Smacznego ;)
wstecz